Sinds 1997 zijn wij op het Maertensplein gevestigd waar we van dinsdag tot en met zaterdag met veel plezier werken in de salon. We proberen onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, dragen ons steentje bij aan het milieu, leiden leerlingen op et cetera.

Erkend leerbedrijf

Als klant in onze salon bent u gebaat bij goed opgeleide, zelfstandige medewerkers. Praktijkervaring is een onmisbaar onderdeel binnen de opleiding in onze branche. Daarom zijn wij een erkend leerbedrijf. Onze stagiaires en leerlingen gaan 1 tot 3 dagen per week naar school en worden daarnaast opgeleid in de salon. Naarmate ze verder gevorderd zijn mogen zij onder toezicht van onze topstylisten hun werkzaamheden in de salon uitbreiden.

Milieu

Wij doen ons best om ons steentje bij te dragen aan het milieu, daarom gaan we bewust om met energie. We maken gebruik van groene stroom. Wij drogen de handdoeken zo veel mogelijk ’s avonds op een wasrekje in plaats van in de droger. We vervangen oude lampen door spaarlampen. Permanent behandelingen doen we, indien mogelijk, zonder warmtebron. Het schoonmaken van de salon gebeurt onder meer met groene zeep. Afval wordt uiteraard gescheiden en ga zo maar door.

Graag zouden wij ook voor een milieuvriendelijkere haarcosmetica kiezen, maar daar hangt een ander prijskaartje aan. Zijn de klanten wel bereid om meer voor een behandeling te betalen als het milieu daarmee is gebaat?

Wat is uw mening? We horen het graag!

Geschiedenis kapsalon

Christa Spaan, de eigenaresse van Hairdesque, keek het kappersvak voor een deel af van haar moeder, Els Slembrouck. Christa was nog geen jaar oud toen Els als oproepkracht bij kapper Hans Stevens aan de slag ging. Els werkte met hem op diverse locaties, onder meer in het gele houten gebouwtje aan de Sperwerlaan en later ook aan de Dorpsweg.

Een nieuw winkelcentrum
Hans Stevens kreeg een vaste stek in Maartensdijk toen de Marijkehof werd gerealiseerd, een klein winkelcentrum aan de Marijkelaan. Aanvankelijk werkte hij daar zij aan zij met Els Slembrouck tot Els de ‘dameskant’ overnam. In eerste instantie werd er een wandje geplaatst in de kapperszaak van Hans. Vervolgens kreeg Els de kans een aangrenzend pandje te kopen vanwege de verhuizing van Foto Schaafsma. Voor het eerst had ze haar eigen salon: Els Slembrouck haarmode.

Het Maertensplein
Na veel discussies werd in 1997 een nieuw winkelcentrum geopend, het huidige Maertensplein, een project waarbij ook appartementen en het woonzorgcentrum Dijckstate werden gerealiseerd. Intussen was Christa al een aantal jaren werkzaam bij haar moeder. Ze gingen, samen met het personeel, aan de slag op de huidige locatie. De nieuwe salon kreeg ook een nieuwe naam: Coiffure la papillote.

Na drie jaar nam Christa de zaak van haar moeder over. Het was een drukke tijd omdat ze net aan een eigen gezin was begonnen. Weliswaar wilde ze graag een eigen ‘luchtje’ aan de kapsalon geven maar de restyling moest toch nog even wachten, eerst wilde ze haar gezin goed op de rit zetten.

Hairdesque
In 2006 vond een complete metamorfose plaats van de salon. Roestvrijstaal, felgroen op de muur en een modern nieuw logo op de ramen. Sommige Maartensdijkers vonden het nogal hip. Ineens had Maartensdijk een “stadskapper” in het dorp. Deze verandering trok veel nieuwe en ook jongere klanten naar de salon.